Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2022

Gösterim: 344

HiperKitap içeriği yeni yayınların eklenmesiyle 30.000'e yaklaşmıştır.

HİPERKİTAP NEDİR, NEYE YARAR?

Hiperkitap sahip olduğu 30.000’e yakın Türkçe içerikle Türkiye’nin ilk e-kitap veritabanıdır. Yapı Kredi, Siyasal Kitabevi, İz, Büyük Doğu, KODLAB, Arıkan, Dharma, Ezgi, Yeditepe, Ekin, Hece, Eflatun gibi 400’ü aşkın yayınevinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Balıkesir, Trakya, Okan, İstanbul Ticaret gibi 40’tan fazla üniversitenin edebiyattan sanata, matematikten astronomiye 29 kategoride binlerce kitabına Hiperkitap sayesinde dilediğiniz anda, dilediğiniz yerden erişim imkânı sağlar.
E-kitapların üzerine not alma, önemli görülen yerlerin altını çizme, telif haklarına uygun olarak paylaşabilme ve çıktı alabilme gibi özellikleri olan Hiperkitap, abone olan herkes tarafından, istenildiği zaman istenildiği yerden ve aynı anda çoklu kullanıcı tarafından ister webden ister mobil olarak erişilebilir bir veritabanıdır.
Hiperkitap, araştırmacının aradığı bilgiye hızla ve kolayca erişimini sağlayan arama motorları sayesinde internetteki bilgi kirliliğine takılmadan doğru bilgiye ulaşmasına yardımcı olur. Fizikî alan yetersizliği, ekonomik kaynakların kısıtlılığı ve yeni kullanıcı profilinde yaşanan hızlı değişim, dijital kütüphaneyi aranan bir araç haline getirdi. Hiperkitap, sunduğu dijital imkânlarla kitap ve kütüphanelerin yaygınlaşmasına, daha etkin kullanımlarına ve tabii okuma kültürünün gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
Bağlı bulunduğunuz kurumun internet ağından herhangi bir işlem yapmadan ya da başka bir ağdan “kurum uzantılı” e-posta ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız yeterlidir.