Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2021

Gösterim: 450

Türkiye Atıf Dizini aboneliği gerçekleştirilmiştir.

Erişim adresi: http://www.atifdizini.com/

Tüm dergi listesi  (541 dergi):

https://www.atifdizini.com/journals

 

Türkiye Atıf Dizini'ne kayıtlı tüm dergilerin makaleleri, sağlık bilimleri alanında (Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Hemşirelik, Fizyoterapi Rehabilitasyon, Psikoloji, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri branşları) yayımlanan akademik-bilimsel makalelerdir.

 

ÖNEMLİ NOT: www.atifdizini.com adresine girdikten sonra sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “üye ol” sekmesinden her kullanicinin bir kereye mahsus ''yeni kullanici'' olarak kurumsal email adresi (edu.tr  adresleri ) ile kayit yapmanız gerekmektedir. Bu kayit islemi tamamlandiktan sonra, firma tarafından kullanıcıya onay maili gönderilmektedir. Onay maili gedikten sonra, kullanici adi ve sifre ile her zaman kurum ici/kurum disi erisim sağlayabilirsiniz.

 

Türkiye Atıf Dizini Önemli Özellikleri:

  • Türkiye’deki TEK ULUSAL ATIF TARAMA dizinidir.
  • Tek bir arama ile 541 dergide yayımlanan güncel makale başlıklarını hızlıca liste halinde görebilme, ilgi duyulan makalenin Türkçe-İngilizce özetine kolayca göz atabilme, istenilen makalenin tam metnine (pdf) anında erişebilme.
  • Makaleyi kaynak gösteren diğer makaleleri, makalenin yazarının başka makalelerine aldığı atıfları inceleyebilme.
  • Kayıtlı dergi sayısında her geçen gün artış.
  • Arastırmacıların konu ve kaynak tarama için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm sağlamaktadır.
  • Dizin’e kayıtlı dergilerin yeni sayılarının sürekli takibi ile anlık veri girişlerinin yapıldıgı geniş ve güncel bir veritabanıdır.
  • Dergilerin ve makalelerin etkinliklerinin karşılaştırılabilmesi için; ulusal etki değeri, ziyaretçi sayıları, yayın periyotlarına uyumları, aldıkları atıf sayıları, uluslararası etki değerleri (impact factor), yazar ve makale bazında alınan atıflar gibi birçok başlığı içeren ve veri tabanına kayıtlı ulusal dergilerin verilerinden derlenen “istatistik” menüsü yer almaktadır.
  • Dergilerin, kaynak gosterilirken kullandıkları kısaltmalarını, yayın periyotlarını, kayıtlı oldukları indeksleri içeren kısa bilgilerini içermektedir.
  • Başka makalelerden atıf almış makale başlığı, ilk tarama ekranında  görüntülenebilmektedir.