Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2025
Gösterim: 31
Tübitak ULAKBİM – Springer Nature Açık Erişim Anlaşması: WEBINAR 3
Tübitak ULAKBİM – Springer Nature Açık Erişim Anlaşması: WEBINAR 3
Araştırmacılarınızın Springer Hibrit Dergilerinde 'ücretsiz' bir şekilde açık erişim yayın yapabileceği anlaşmamız 2. Dönemi ile 1 Ocak 2025 tarihi itibari ile tekrar aktif hale geldi.
Yılın üçüncü webinarı 26 Mart 2025, Çarşamba günü gerçekleştirilecektir. Dergi kapsamı, kabul kriterleri ve kullanılan kota bilgisi ile ilgili güncellemeler paylaşılacaktır.
Kurumunuza bağlı araştırmacıların bu anlaşmanın detaylarını öğrenebilmeleri ve bu fırsattan faydalanabilmeleri için kurum için duyurular büyük önem taşımaktadır.
Belirtilen link üzerinden gerekli bilgilerin girişi sağlanarak kayıtların tamamlanması gerekmektedir.
Not: Maksimum kapasite 1000 kişi ile sınırlıdır. Katılımcıların bir kaç dakika önceden giriş yapmaları önerilir. Gelen sorular ve geri bildirimler dolayısı ile sadece arştırmacıların değil; tüm kütüphanecilerin katılımları önem taşımaktadır.
26 Mart 2025, Çarşamba
11.00-12.00 AM
Kayıt Linki: Springer Nature-TUBİTAK ULAKBİM-Açık Erişim Anlaşması-Webinar 3
Webinar Dili: Türkçe Ağırlıklı
Kimler Katılmalı?
- Araştırmacılar
- Y.Lisans/Doktora Öğrencileri
- Fakülte Üyeleri
- Kütüphaneciler
- Akademik/Açık erişim yayımlama ile ilgili herkes
Sprınger nature tubitak açık arişim anlaşması- eğitim WEBINARI-3
Springer Nature ile TÜBİTAK arasındaki dönüşüm anlaşmasına (TA) 200'den fazla kurum dahil edilmiştir. Bu anlaşma kurumlara bağlı ilgili yazarların makalelerini Springer Nature'ın hibrit dergi portföyünde ücretleri karşılanarak açık erişim yayımlamaya hak kazandığı anlamına geliyor. Ayrıca, bu anlaşma ile ilgili kurumların araştımacıları; Springer, Adis, Palgrave, Academic Journals ve Nature portföyündeki dergileri içeriğine erişim sağlayabilecektir.
webinar HaKKINDA
TÜBİTAK - ULAKBİM ve Springer Dönüşüm Anlaşması Dördüncü Webinarı
TÜBİTAK - ULAKBİM anlaşmasının tanıtıldığı bu webinarda; anlaşmaya hangi kurumların katıldığı, yazar & makale tanımlama, yazarların basvuru sürecinden onay sürecine kadar takip etmesi gereken adımlar da dahil olmak üzere belirli başlıklara değinilecektir. Buna ek olarak yazarların makalelerini yazma süreçlerine yardımcı olmak adına; iyi bir makalenin nasıl yazılacağına ilişkin ipuçları ve püf noktaları da bu özel oturuma dahil edilecektir. Webinar sonunda soru-cevap kısmında merak edilen ve sıkça sorulan sorular yanıtlanacaktır.
Webınar Başlığı
Open Access for Türkiye- What you need to know, from how to publish your article to getting funded.
İçerİK
· TÜBİTAK – ULAKBIM TA Agreement Overview
· Eligibility criteria/papers included in the agreement
· Tips and tricks on writing a successful paper for publishing
· Applying for funding to publish your article Open Access
· Q & A
Webinar Dili: Oturum ağırlıklı olarak Türkçe olacak ve birkaç bölüm İngilizce olarak ele alınacaktır.
Tarih ve kayıt linki
Zoom'da yapılması planlanan ve belirtilen tarihte web seminerine katılmak için aşağıdaki bağlantılardan kayıt olmanız gerektiğini lütfen unutmayın; kayıt olduğunuzda web seminerini takviminize ekleyebileceğiniz bir onay e-postası alacaksınız. Lütfen davetiyeyi meslektaşlarınız ve ekip üyelerinizle paylaşın ve web seminerinden yararlanabilecek herkesi davet edin.
Webinar Tarihi |
Webinar Saati |
Kayıt Linki |
26 Mart |
11.00 – 12.00 AM |
https://us06web.zoom.us/
|